Kullanıldığı Bitki ve Hastalıklar
Bitki Adı | Hastalık adı | Kullanma dozu | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre |
---|---|---|---|
Domates | Çökerten (Damping-off) (Fusarium spp.,Pythium spp.) | 150 ml/100 lt su (3lt/m2 mahlül) | 7 gün |
Tütün | Çökerten (Damping-off) (Fusarium spp.,Pythium spp) | 200 ml/100 lt su (3lt/m2 mahlül) | – |
Biber (Sera) | Toprak kökenli hastalık etmenleri (R.solani, Fusarium spp.) | 500 ml/da (Damlama sulama) | 3 gün |
Hıyar | Çökerten (Fusarim spp.) Pythium spp | 300 ml/100 lt su (3lt/m2 mahlül) | 7 gün |
Muz | Fusarium solgunluk (Fusarium oxysporum f.sp. cubense) | 750 ml/da (Damlama sulama) | – |
UYGULAMA ŞEKLİ
Tohumlar ekildikten hemen sonra m2 ye 3 lt ilaçlı su (mahlül) gelecek şekilde süzgeçli kova veya pulverizatör ile toprak yüzeyine uygulama yapılır.
Biber de damlama sulama ile uygulama; Dekara hesaplanan ilaç miktarı, damlama sulama ünitesi 10 dk. Çalıştırılarak, damlama sulama ile toprağa verilir. 1.ilaçlama dikimden 1 gün sonra, 2.ilaçlama birinci ilaçlamadan 30 gün sonra yapılr.
Muzda uygulama: Dikim sonrası dekara 750 ml ilaç uygun bir yöntemle (damlama sulama) toprağa verilir.
DİĞER BİLGİLER
Karışabilirliği: Hiçbir ilaçla karıştırılarak kullanılmaz.
Henüz görüntüleme yok.