Kullanıldığı Bitki ve Hastalıklar
Bitki Adı | Hastalık adı | Kullanma dozu | Son ilaçlama ile hasat arasındaki süre |
---|---|---|---|
Elma | Karaleke (Venturia inaequalis) | 30 gr/ 100 lt. su | 14 gün |
Yenidünya | Karaleke (Venturia inaequalis var eribotryae) | 60 gr/ 100 lt. su | 14 gün |
Turunçgiller(Limon) | Yeşil küf çürüklüğü (Penicillium digitatum) Mavi küf çürüklüğü (Penicillium italicum) |
50 gr/ 100 lt. su Hasattan sonra limonlar 1 dakika süreyle ilaçlı suya batırılır. | 21 gün |
Kayısı | Monilya (Sclerotinia laxa) | 75 gr/100 lt. su | 14 gün |
Kiraz | Monilya (Sclerotinia laxa) | 75 gr/100 lt. su | 14 gün |
Vişne | Monilya (Sclerotinia laxa) | 75 gr/100 lt. su | 14 gün |
Şeftali | Monilya (Sclerotinia laxa) | 75 gr/100 lt. su | 14 gün |
Ayva | Monilya (Sclerotinia laxa) | 75 gr/100 lt. su | 14 gün |
Kabakgiller * | Külleme (Erysiphe cichoracearum) | 50 gr/ 100 lt. su* | 28 gün |
Bağ ** | Külleme (Uncinula necator) | 60 gr/ 100 lt. su | 14 gün |
Çeltik | Çeltik yanıklığı (Pyricularia oryzae) | 150 gr/ da | 14 gün |
Buğday | Sürme (Tilletia tritici) | 150 gr/ 100 kg tohum | – |
Şeker pancarı | Yaprak leke hastalığı (Cercospora beticola) | 40 gr/ 100 lt. su | 14 gün |
Külleme (Erysiphe polygoni) | 40 gr/ 100 lt. su | 14 gün | |
Mercimek | Kök boğazı çürüklüğü (Ascochyta pinodella) | 300 gr/ 100 kg tohum | – |
Antepfıstığı | Karazenk (Septoria pistacina) | 60 gr/100 lt.su | 14 gün |
*Kabakgillerde Ege ve Akdeniz Bölgesinde tavsiye edilmemelidir.
**Tüketim amaçlı bağ yaprağı hasadı yapılacak bağ alanlarında kullanılmaz.
DİĞER BİLGİLER
Karışabilirliği: Diğer fungisitlerle karışabilir. İnsektisitlerle karıştırılmak istendiği taktirde önce bir karışım denemesi yapılarak bitkiye zarar vermediğinden emin olunmalı, karıştırma işlemi kullanılmadan hemen önce yapılmalıdır.
Henüz görüntüleme yok.